Снимка: БулфотоПаднала мълния е причина за смъртта на седем крави в

...
Снимка: БулфотоПаднала мълния е причина за смъртта на седем крави в
Коментари Харесай

Смразяваща кръвта новина за седемте трупа в Рила планина

Снимка: Булфото

Паднала гръмотевица е причина за смъртта на седем крави в Рила планина. Това сподели доктор Емил Гъгнев, шеф на отдел „ Здравеопазване на животните ” към Областна дирекция по сигурност на храните – Кюстендил. 

По думите му сигналът е подаден от кмета на село Бистрица Кирил Огненски към формалния ветеринарен доктор. Става въпрос за открити трупове на животни в региона на местността Пазар дере, която е и водосборна зона на река Бистрица.

Своевременно е докладвано на Областна дирекция по сигурност на храните, а институцията е сезирала Национален парк „ Рила ”, както и притежателите на животните. 

„ Сигналът беше за открити трупове на животни, открити на едно и също място едновременно. Това ни говореше, че става дума за гибел вследствие на гръмотевица. Това са и изказванията на притежателите ”, съобщи доктор Емил Гъгнев, представен от Фокус.

По думите му заради тази причина е разпоредено наемодателите на пасищата и притежателите на животните да дефинират място за загробване, да правят загробване на труповете и да извършат стерилизация на мястото. Тези дейности към този момент са завършили. Изготвени са съответните протоколи.

Има информация, че едно животно е останало незагробено. Поради тази причина на следващия ден на място ще бъде екип на Областната дирекция по сигурност на храните, както и представител на националния парк. Ще бъде осъществена инспекция на място.

По думите на доктор Гъгнев става въпрос за седем мъртви животни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР